Om iloyarn

Från och med 1 september 2017 har Iloyarn hittat ett nytt hem, hos butik Tant Hulda i Lund och Anna Sölve. Det blir inga dramatiska förändringar för dig som är återförsäljare, annat än att du vänder dig till Anna på Tant Hulda i fortsättningen för beställningar och frågor. Anna har alla kontakter med leverantörerna, och jag kommer att hjälpa till så att övergången blir så smidig som möjligt. Anna kommer att ge Iloyarn den tid och kärlek som jag inte haft möjlighet att ge senaste tiden. Det här kommer att bli jättebra och jag tror både gamla och nya kunder, stora som små, kommer att bli nöjda. Ni har nu snart nya mönster att se fram emot. Och jag ser fram emot att se Iloyarn växa med Anna.
/ Cecilia Holm

Här är historien om Iloyarn

Iloyarn är en liten lek med ord. Hilo, uttalas ”ilo” betyder garn på spanska och yarn är garn på engelska. Slår du ihop dessa ord blir det Iloyarn.

Idén med att importera alpackagarn fick jag när jag kom hem från ett års arbete i Bolivia. Där jobbade jag för Svalorna Latinamerika och höll kurser för småföretagare och hantverkare. Flera gånger i veckan var min kontorsplats på en garnfabrik, som är ett kooperativ startat av alpackabönder, och dess hantverkare. Jag tyckte att garnfabriken hade så fantastiska garner att jag bestämde mig för att inleda ett samarbete och nu kan Iloyarn stolt presentera en härlig garnkollektion i fantastiska naturfärger. Från och med hösten 2012 har kollektionen vuxit med färgade garner också.

Iloyarn erbjuder både fabriksspunnet och handspunnet garn. Det handspunna garnet spinns av kvinnor i deras hem. Bolivia är ett fattigt land med hög arbetslöshet och många kvinnor måste stanna hemma och ta hand om barnen. Genom möjligheten att spinna hemma kan de ta hand om barnen, jobba i sin egen takt och bidra till familjeförsörjningen.

Eftersom jag själv har jobbat i fabriken vet jag att garnet är framställt under bra förhållanden för arbetarna och det förekommer inget barnarbete. Djuren har det också väldigt bra, jag åkte ut och bodde hos en alpackabonde i några dagar. Jag tycker det känns bra att veta att både arbetare och djur har det bra.

Iloyarn är kvalitetsgarn med gott samvete helt enkelt.

Hälsningar
CeciliaParse error: syntax error, unexpected '<' in /home/iloyarnc/public_html/wp-content/themes/boldy/footer.php on line 2